KUHAJMO SKUPAJ: Kare v mlečni omaki

Kare v mlačeni omaki (foto: Selma Bizjak)

Kare v mlečni omaki. Okusna omaka je pripravljena iz mleka in belega vina sorte Zelen. Ta doda mleku prijeten okus. Preden omako serviramo, jo obdelamo s paličnim mešalnikom, da je popolnoma gladka.

Potrebujemo:
Za 4 osebe
Potrebujemo: 1 liter mleka, 600 svinjskega kareja (tanjše rezine), 1 manjša čebula, 1 kozarec belega vina sorte Zelen, sol, sončnično olje

Čas priprave: 20 minut
Čas kuhanja: 1 ura 30 minut

Priprava:

  1. V ponev vlijemo olje in dodamo drobno sesekljano čebulo.

Počakamo, da čebula dobi lepo zlato rjavo barvo. Dodamo zrezke, solimo in 10 minut pečemo meso z obeh strani.

  1. Prilijemo vino in pokrijemo. Dušimo 10 minut.
  2. Prilijemo mleko. Spet pokrijemo in kuhamo 1 uro. Vmes meso obračamo.
  3. Po eni uri kuhanja mesa v omaki, vzamemo meso iz ponve, zgoščeno mleko pa zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko, svilnato omako.
  4. Meso na krožniku prelijemo z mlečno omako.

Poleg lahko ponudimo pire krompir.

Priprava pire krompirja:

  1. Krompir olupimo, narežemo na manjše kose in ga skuhamo v slanem kropu.
  2. Ko je krompir kuhan, mu odlijemo vodo, dodamo rezino masla in ga pretlačimo.
  3. Nato dodamo še mleko in še enkrat pretlačimo oziroma premešamo.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z vami kuha Selma Bizjak.