KUHAJMO SKUPAJ: Gurmanska bujta repa

Gurmanska bujta repa (foto: Selma Bizjak)

Za pravo bujto repo sem recept podedovala od babice Prekmurke in zame je tisto najboljši recept.

Tokrat sem si ga drznila malce spremeniti in nadgraditi.

Gurmanska bujta repa

za 4 – 6 oseb

1 kg kisle repe, ½ kg sv. hrbta s kostmi, 3 stroki česna, 1 manjša čebula, 200 g prosene kaše, 1 jušna žlica sv. masti, moka za podmet, mleta sladka rdeča paprika, sol, poper, voda.

Foto: Selma Bizjak

Priprava:

Repo damo v lonec skupaj z mesom in strtim česnom.
Čebulo olupimo, prerežemo na polovino ter narežemo na tanjše rezine. Prepražimo jo na maščobi.
V ponvi spečemo še pečenice.
Ko je repa napol kuhana (približno 30 minut), dodamo proseno kašo, ki smo jo prej oprali. Kuha naj se še 10 minut.
Na sv. masti naredimo prežganje iz moke.
Dodamo mleto sladko rdečo papriko in kot zadnjo še predhodno praženo čebulo.
Prežganje s čebulo dodamo k repi in mesu, premešamo in kuhamo še 5 -10 minut.
Solimo in popramo po okusu.
Repo razdelimo v servirne krožnike. Dodamo par pečenih pečenic.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.