S ponedeljkom sprostitev mnogih ukrepov, preberite, katerih

(foto: Freepik.com)

Vlada je na današnji seji sprejela vrsto odločitev, s katerimi se v ponedeljek sproščajo številni ukrepi, ki so veljali zaradi epidemije. Tako bodo lahko vrata odprle vse trgovine, gostinci bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih. Odpirajo se nastanitvene kapacitete do 30 gostov, ne pa še planinski domovi in večji hoteli ali hostli.

Vlada je na današnji seji na Brdu pri Kranju sprejela tudi načelno odločitev, da se aktivirajo vrtci in osnovne šole za prvo triado, poklicne šole, domovi za dijake, je ob robu seje za TV Slovenija povedal vladni uradni govorec Jelko Kacin.

Med drugim so sprejeli tudi odločitev, da se preneha z razkuževanjem skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah.

S ponedeljkom se bodo po dveh mesecih spet odprle tudi avtošole, so na Twitterju objavili na ministrstvu za infrastrukturo. Avtošolam je vlada delovanje z odlokom prepovedala 17. marca.

Po Kacinovih navedbah poteka še razprava glede dodatnih sprostitev športnih aktivnosti, tudi glede kolektivnih športov in fitnes centrov. Po nekaterih neuradnih informacijah bi lahko dodatne sprostitve v športu začele veljati s 23. majem, poroča STA.