S pomočjo sode bikarbone letos do več pridelka na vrtu

Paradižnik spada med super zdrava živila. (foto: Pixabay.com)

Ali ste vedeli, da lahko sodo bikarbono zelo koristno uporabite tudi na vrtu? Z njeno pomočjo boste imeli veliko več pridelka, odpravili pa boste tudi številne škodljivce.

Rože bodo bujno zacvetele
Za cvetoče rože in grmovnice, ki dobro uspevajo v alkalni zemlji (hortenzije, begonije, geranije), lahko s pomočjo sode bikarbone dosežete, da bodo cvetele še lepše. Vse, kar morate storiti je, da žličko sode bikarbone raztopite v vodi, nato pa s takšno mešanico zalivate rože.

Odpravite polže
Ah, ti polži! Povsod jih najdemo in nič kaj prijetno jih ni odstranjevati. A to vam hitro lahko uspe s sodo bikarbono. Ko opazite polža, nanj potresite nekaj sode in ne bo ga več. Lahko pa sodo bikarbono potresete okrog svojih vrtnin tudi kot preventivo. Polži je ne marajo in bodo odšli drugam.

Za slajši paradižnik
Če želite pridelati letos res sladek paradižnik, po zemlji okrog rastlin potresite nekaj sode bikarbone. Ta bo zmanjšala kislost zemlje in plodovi paradižnika bodo veliko bolj sladki.

Foto: Pixabay.com

Polepšajte rože in rastlinje okrog svojega doma
V pet litrov vode stresite za eno majhno žličko morske soli in enako količino sode bikarbone. S takšno mešanico zalivajte svoje rože, grmovje, živo mejo …

Uničite plevel
Najprej trdovratni plevel dobro zalijte, nato pa ga tik pred vzhodom sonca še obilno posujte s sodo bikarbono. Ta bo plevel zažgala in uničila.

Soda bikarbona odganja škodljivce na vrtu. (foto: Pixabay.com)

Odpravite gosenice z zelja in cvetače
Zmešajte enako količino navadne moke in sode bikarbone. V suhem vremenu nato pod večer s takšnim prahom posujte glave zelja, cvetače. Naslednjega dne ne bo nikjer več gosenic.

PREBERITE ŠE: Koristni triki, ki bodo pregnali polže iz vašega vrta